Διαφήμιση στο ραδιόφωνο!

Δημιουργία σεναρίου – Παραγωγή ραδιοφωνικού spot – Radio Plan

Ραδιοφωνική διαφήμιση: Δημιουργώντας εικόνες μέσα από τον ήχο!

Για να είναι επιτυχημένη μια διαφήμιση στο ραδίοφωνο πρέπει να δημιουργεί εικόνες στο μυαλό των ακροατών. Αυτό ονομάζεται το θέατρο του ραδιοφωνικού νου και μέσα από έρευνες σε χώρες του δυτικού πολιτισμού, αποτελεί βασικό κανόνα επιτυχίας και πολλαπλασιαστή ενός εμπορικού σήματος.

Μέσα από κατάλληλους ήχους, την σωστή μουσική και αντιπροσωπευτικές φωνές, καταφέρνει να εξάπτει την φαντασία των ακροατών αυξάνοντας σημαντικά την αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας μιας μάρκας (brand building).

Radio Spots (Ραδιοφωνικά διαφημιστικά)

Radio Spot
Radio Spot
Radio Spot
Radio Spot
Radio Spot
Radio Spot

Τι σημαίνει brand building;

Brand building είναι το χτίσιμο μιας μάρκας ή αλλιώς η προσπάθεια να γίνει γνωστό το όνομα μιας εταιρείας ή ενός προϊόντος.

Μπορεί να βοηθήσει το ραδιόφωνο στο brand building;

Η ραδιοφωνική διαφήμιση αποτελεί ένα εξαιρετικά άμεσο και αποτελεσματικό μέσο για την εδραίωση ή την αύξηση του τμήματος που καταλαμβάνει στο μυαλό ενός ακροατή μια μάρκα ή ένα προϊόν.

Η διαφήμιση στο ραδιόφωνο δημιουργεί slogan, τα οποία παραμένουν χαραγμένα στο υποσυνείδητο του καταναλωτή, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται πιο διασκεδαστική και ευχάριστη, σε σχέση με άλλους τρόπους προώθησης.

Διανοητικά διαθέσιμες μάρκες

Μια επιχείρηση έχει ως πρωταρχικό στόχο την φυσική διάθεση του προϊόντος της σε περίπτωση ζήτησης από το καταναλωτικό κοινό.

Εξίσου σημαντικό όμως είναι να κάνει και διανοητικά διαθέσιμο το προϊόν αυτό σε περιπτώσεις αγοράς.

Αυτό σημαίνει πως όταν ο καταναλωτής είναι σε διάθεση να αγοράσει, θα πρέπει να του έρθει στο μυαλό το δικό της προϊόν, σε σχέση με ίδιας κατηγορίας άλλων εταιρείων.

Η διαφήμιση στο ραδιόφωνο μπορεί να επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε αυτόν το τομέα και ακόμα μεγαλύτερα αν την συνδυάσεις με τηλεοπτική καμπάνια.

Ας δούμε επιγραμματικά την δυναμική της ραδιοφωνικής διαφήμισης

  • Διαφήμιση στο αυτοκίνητο. Είναι η καλύτερη ώρα προσέγγισης του αγοραστικού κοινού.

  • Είναι πολύ πιο οικονομική σε σχέση με την τηλεόραση.

  • Μεγάλη συχνότητα προβολής. Λόγω του χαμηλού κόστους πετυχαίνουμε μεγαλύτερη έκθεση στο διαφημιστικό μήνυμα. Πράγμα που βοηθάει στην αύξηση των πωλήσεων ενός προϊόντος.

  • Γίνεται πιο οικείο. Δημιουργεί συναισθήματα μέσα από τα οποία αυξάνεται η ζήτηση σε ένα αγαθό.

Δημιουργία ραδιοφωνικού διαφημιστικού (Δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ!)

Αναλύουμε τα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Βρίσκουμε το κοινό (target group) στο οποίο απευθύνεται (ηλικία, φύλλο, βιοτικό επίπεδο, μορφωτικό επίπεδο) και ανάλογα με τα αποτελέσματα, προτείνουμε το κατάλληλο σενάριο για τη δημιουργία ραδιοφωνικού spot.

Βρίσκουμε τους καταλληλότερους speakers (ηθοποιούς ή μή) για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Είμαστε δίπλα σας παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες ήχου, sound editing καθώς και συνολικού music production για κάθε σας ανάγκη.

Συνθέτουμε μουσική

Επίσης έχουμε δυνατότητα σύνθεσης και παραγωγής πρωτότυπης μουσικής, για κάθε είδους ακουστικό αποτέλεσμα!

Και αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τη δυνατότητα ηχογράφησης ραδιοφωνικών demo αλλά και τις υπηρεσίες μελοποίησης και ενορχήστρωσης δικών σας μουσικών ιδεών, τότε έχουμε την πιο ολοκληρωμένη λύση για κάθε δημιουργικό μυαλό που θα συνεργαστεί μαζί μας!

H Avalon Web And Media σε συνεργασία με επαγγελματίες του χώρου, δημιουργεί ραδιοφωνικά spots, speakage για τηλεοπτικά spots, voiceover για παρουσιάσεις και εταιρικές αφηγήσεις.

Ραδιοφωνική προώθηση

Μετά την ολοκλήρωση της δημιουργίας του ραδιοφωνικού spot, σειρά έχει ο σχεδιασμός του media plan, που θα καταφέρει να κάνει γνωστό το brand name του συνεργάτη μας, στο target group που απευθύνεται.

Στην Avalon Web and Media δημιουργούμε ένα στοχευμένο πρόγραμμα μετάδοσης του μηνύματος σε ραδιοφωνικούς σταθμούς αξιοποιώντας το budget που έχουμε στη διάθεσή μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.