Διαφήμιση στην τηλεόραση

Δημιουργία σεναρίου – Παραγωγή διαφημιστικού spot – Media Plan

Τηλεοπτική διαφήμιση: Η πλέον αποδοτική σε επίπεδο πωλήσεων.

Η ATL εκστρατείες διαφήμισης έχουν σαν στόχο τη μαζική επικοινωνία ενός διαφημιστικού μηνύματος. Η τηλεόραση αποτελεί το βασικότερο εργαλείο μιας τέτοιας καμπάνιας καθώς μπορεί να μεταδώσει το μήνυμα ταυτόχρονα και σε μεγάλη συχνότητα, σε ένα μεγάλο αριθμό καταναλωτών. Γι’ αυτό και επιλέγεται από τις εταιρείες που θέλουν να κάνουν άμεσα γνωστό είτε το brand τους, είτε κάποιο προϊόν τους.

Στην Avalon Web And Media παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών τηλεοπτικής προώθησης που ξεκινάει από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του κατάλληλου για εσάς διαφημιστικού spot, έως και την προβολή του σε όλους τους πανελλαδικούς και περιφερειακούς σταθμούς, δημιουργώντας ένα media plan βασισμένο στις απαιτήσεις σας.

TV Portfolio

Commercial Video
Commercial Video
Commercial Video
Commercial Video
Commercial Video
Commercial Video
Commercial Video
Commercial Video
Commercial Video
Commercial Video

Η διαφήμιση στην τηλεόραση γίνεται μέσα από τον προσεκτικό σχεδιασμό και την εκτέλεση προωθητικών ενεργειών ακολουθώντας τα εξής βήματα:

1

Αναλύουμε τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Βρίσκουμε το κοινό (target group) στο οποίο απευθύνεται (ηλικία, φύλλο, βιοτικό επίπεδο, μορφωτικό επίπεδο) και ανάλογα με τα αποτελέσματα, προτείνουμε το κατάλληλο σενάριο για τη δημιουργία τηλεοπτικού spot. Το σενάριο συνοδέυεται με αναλυτικό κόστος παραγωγής και ενδεικτική εικονογράφηση (story board) για να γίνει απόλυτα κατανοητό.

2

Προχωράμε στην υλοποίηση του διαφημιστικού. Ανάλογα με την επιλογή του συνεργάτη μας δημιουργούμε commercial spots με γύρισμα (live shooting) , after effects και 2D ή 3D animation. Παράλληλα αναλαμβάνουμε τη μουσική επιμέλεια του διαφημιστικού είτε με δημιουργία πρωτότυπης μουσικής, είτε με αγορά έτοιμων μουσικών κομματιών από το διαδίκτυο.

3

Με βάση το target group στο οποίο απευθυνόμαστε, επιλέγουμε τα μέσα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε και κάνουμε την κατανομή του διαφημιστικού. Επιλέγουμε εκείνες τις εκπομπές (από διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς) που απευθύνονται στο κοινό που στοχεύουμε. Κάθε μια από τις εκπομπές έχει ξεχωριστή τιμή ανά δευτερόλεπτο, η οποία διαμορφώνεται από τον εκάστοτε σταθμό. Οι τιμές είναι ανάλογες με την τηλεθέαση που προκύπτει από έρευνα της εταιρείας Nielsen για λογαριασμό των καναλιών και του Υπουργείου Τύπου. Ανάλογα με την περίοδο και την προσδοκώμενη τηλεθέαση οι τιμές μπορεί να τροποποιηθούν. Αν λοιπόν έχουμε ένα spot 10 sec που θέλουμε να προβληθεί σε μία εκπομπή με κόστος 10€/sec το τελικό κόστος προβολής του είναι 100€. Σε αυτή την τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ειδικός φόρος τηλεόρασης 4% (ποσοστό που αντιστοιχεί για διαφήμιση μέσα από διαφημιστική εταιρεία) και ο ΦΠΑ 24%.

Ερευνώντας τη δυναμική που έχει η διαφήμιση στην τηλεόραση

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η GroupM για λογαριασμό της Thinkbox, η διαφήμιση στην τηλεόραση αποτελεί το δυνατότερο μέσο προβολής για την ανάπτυξη του πελατολογίου και την άνοδο των πωλήσεων. Η διαφήμιση στην τηλεόραση είναι μέσα σε κάθε σπίτι και έχει τη δυνατότητα να δελεάσει τους υποψήφιους πελάτες μιας υπηρεσίας ή ενός προϊόντος. Σύμφωνα λοιπόν με την παραπάνω έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 39% των πωλήσεων βραχυπρόθεσμων ή μεσοπρόθεσμων προέρχεται από τη διαφημιστική προβολή. Από αυτές το μεγαλύτερο ποσοστό που φτάνει το 33% προέρχονται από την τηλεόραση. Το 22% προκύπτει από καμπάνιες στις μηχανές αναζήτησης στο ίντερνετ, το 12% από display διαφήμιση στο ίντερνετ, το 10% από δίκτυο συνεργατών, το 8% από έντυπα, το 3% από το ραδιόφωνο και το 1% από διαφήμιση σε εξωτερικούς χώρους. Σημαντικό σημείο αποτελεί και το γεγονός πως η τηλεόραση κατάφερε να ενισχύσει και τους άλλους τρόπους προβολής, δηλαδή μέσα από την διαφήμιση στην τηλεόραση αυξήθηκαν οι πωλήσεις που γίνονταν μέσω τηλεφώνου, μέσω διαδικτύου (μηχανές αναζήτησης και display διαφήμιση) και απευθείας από τα σημεία πώλησης. Με λίγα λόγια η τηλεόραση αποτελεί έναν από τους αποτελεσματικότερους τρόπους μαζικής διαφήμισης. Η Avalon Web and Media είναι στη διάθεσή σας, για να σχεδιάσουμε από κοινού το media plan που θα καλύψει τις δικές σας ανάγκες και θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το budget σας.

Διαφήμιση στην τηλεόραση με telemarketing

Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία η διαφήμιση στην τηλεόραση με telemarketing άνθησε στην Ελλάδα την περίοδο 2011 – 2018. Τόσο τα περιφερειακά αλλά και τα πανελλαδικά κανάλια άυξησαν τον τηλεοπτικό χρόνο προβολής telemarketing spots αλλά και ωριαίων εκπομπών κατά την συγκεκριμένη περίοδο, με στόχο την αύξηση των εσόδων τους. Αυτό οφέλησε ιδιαίτερα την μερίδα των επιχειρεηματιών που σκέφτηκαν έξυπνα και προχώρησαν σε μια τέτοια κίνηση, καθώς πέραν από το οικονομικό όφελος, τους απέδωσε και τεράστια αναγνωρισιμότητα. Η Avalon Web and Media αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την παραγωγή telemarketing spot – εκπομπής καθώς και την κατανομή των προβολών σε διαφορετικά κανάλια.

Telemarketing Spots

Telemarketing Video
Telemarketing Video
Telemarketing Video
Telemarketing Video
Telemarketing Video
Telemarketing Video